Steak Idea!

Vandaag meer een ideetje dan een recept. Biefstuk is iets wat overal wel eens op tafel komt. Zeker in ons belgenlandje. Nu moet ik zeggen dat ik eigenlijk niet zo’n fan ben maar in deze combinatie weet ik dit stuk vlees wel te appreciëren. Ik heb het over mijn steak-pasta.

IMG_0344Foto van de dag zal ik er niet mee winnen maar goed, vandaag gaat de post om het ‘idee’. Het idee komt voort uit het feit dat biefstuk niet altijd met patat hoeft. Hoewel een steak friet natuurlijk zeker niet van zijn voetstuk mag vallen is deze steak met pasta ook een aanrader.

Bak gewoon je steak als voorheen maar serveer er eens pasta bij. Ik verkies Papperdelle (brede pasta) bij dit gerecht. De saus is een gewone boursain cuisine verdunt met een beetje room of melk. Dit maal koos ik voor look en fijne kruide en mengde ik er een tri-color aan kerstomaten onder en wat rucola salade. Je kiest zelf of je de tomaten en salade knapperig houdt of dat je deze even mee laat koken in de saus. Ik verwarm de tomaatjes meestal even mee en meng de salade er net voor serveren onder voor een knapperige toets. Voor een winterse variant kan je gaan voor peper-room saus met sjalot en champion. Werk af met parmezaan en je hebt in een mum van tijd een lekker en origineel gerecht op tafel staan. Smakelijk!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s