Lovers Veggies

IMG_5608

Valentijn, de dag van de liefde, het verdient wel eens een extraatje. Deze is een heel eenvoudig ideetje dat toch je hele bord een liefdevolle look kan geven. Het klassieke torentje van aubergine, courgette en tomaat omgetoverd tot een hartige gerechtje😉 Veel is er niet nodig, een koekjes uitsteker in de vorm van een hartje en een beetje stapelkunsten. Heel lekker om te serveren bij vis of bij een stukje kalkoen of kip.

IMG_5587

Nodig:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 stevige tomaten
  • 40 g Parmezaan kaas
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • Peper & zout
  • Olijfolie

IMG_5620

Snij de aubergine in ronde schijfjes van ongeveer een centimeter dik. Omdat aubergine soms een bittere smaak kunnen hebben bestrooi je ze best even met zout en zet je ze opzij voor 15 min. Spoel de stukjes aubergine daarna goed af en dep ze droog met een handdoek. Dit gaat ervoor zorgen dat je aubergine veel lekkerder bakt. Snij de courgette in lange stroken van ook ongeveer een centimeter dik. Snij ook de tomaat in plakjes. Steek dan uit de aubergine en courget hartjes vormpjes uit. Meng in een kommetje de Parmezaan, basilicum en kruid met peper en zout. Stapel op een bakplaat de groentjes op elkaar in leuke volgorde, strooi hier en daar wat van de Parmezaan mengeling tussen de groentjes of erover. Strijk met een borsteltje wat olijfolie over de torentjes en bak in de oven op 200 graden voor 20-25 min. Fijne Valentijn!

2 thoughts on “Lovers Veggies

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s