Ricotta-ajuin taart

IMG_5551Het is niet onopgemerkt dat ik graag dingen maak die in de oven passen. Lekker lui koken, alles bij elkaar, in de oven en wachten maar🙂 Een favoriet blijft nog altijd quiche. Heel simpel deze keer, uitjes, ricotta en pecannoten. Ideaal als lunch! Een heel eenvoudig gerecht dat lekker afsmaakt. Wat het hem doet is het gerookte paprika poeder. Dit vind je in de Oil&Vinegar, Dille en Kamille of in Spaanse speciaal zaken, een kruid dat zeker niet in je kast mag ontbreken volgens mij :)

IMG_3592

  • 1 pak kuimeldeeg
  • 500g ricotta
  • 700g ui
  • 2 eieren
  • Peper & Zout
  • 2 theelepels gerookt paprika poeder
  • Handvol pecannoten

Fruit de ui in een pan in een beetje olijfolie. Verdeel dan over de bodem van de kruimeldeeg en zet opzij. Meng de ricotta met de eieren. Breng op smaak met peper, zout en het gerookt paprika poeder. Verdeel dit mengsel over de quiche. Het is een vrij dik mengsel dat eerder bovenop ligt (het hoeft dus niet volledig tussen de ui te lopen).  Verkruimel de pecannoten over de quiche. Bak hem gedurende een half uur op 180 graden. Smakelijk!

One thought on “Ricotta-ajuin taart

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s