Banoffeemania!

IMG_5485

Deze taart heeft alles wat je van een taart wilt, crunchy bodem, zoetigheid, fruit en natuurlijk slagroom! Banofee is een Engels dessert dat traditioneel gemaakt wordt met kruimelige bodem, toffee, banaan en slagroom. Toen ik in Londen was stond deze taart vaak op het menu of werd ze verkocht op marktjes. Het lijkt een zeer ingewikkeld dessert maar het is suuuper eenvoudig! (Hoef je natuurlijk niet te verklappen ;)) Ideale taart voor bij de koffie of elk ander moment van de dag!

I love this pie! It’s a real classic from England. I saw this dessert when I was in London and I had to try it! This pie has it all, crunchy, sugary, fruit and of course whipped cream. No pie is complete whiteout whipped cream🙂

IMG_5490

Ik heb het originele recept wat aangepast en ook nog pudding toegevoegd. Dit om mijn taart een nog crèmige toets te geven. Bovendien heeft het gebruik van pudding twee voordelen. De meeste recepten raden aan om de taart met zeer rijpe bananen te maken. Deze hebben immers een zoetere smaak en vormen makkelijker een platte laag in de taart. Ben je absoluut geen planner (jeps.. that’s me!) en eindig je dus met niet al te rijpe bananen die je zonet nog snel gaan kopen bent.. Dan is het pudding to the rescue. Door de bananen toe te voegen aan de pudding wanneer deze nog warm is ‘koken’ ze een beetje en worden ze wat zachter. Bovendien zorgt de pudding ervoor dat de taart iets mooier bewaard. Het gele van de pudding verstopt het bruine van de bananen min of meer, want het oog wil ook wat natuurlijk🙂

 I adjusted the classic recipe a bit and added pudding to mine. I wanted my pie even more creamy! And the pudding helps when you can’t find almost overripe bananas. The heat of the pudding then cooks the bananas a bit so they become softer. The pudding also makes the pie look better. Since bananas tend to become brownish, I used the yellow pudding to mask this a bitIMG_5489

Nodig:

Bereiding:

Bak de kruimeldeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen. Laat het deeg afkoelen. Snij de bananen in schijfjes en zet opzij. Maak de pudding volgens de instructies op de verpakking, gebruik de instructie voor ‘dikkere pudding’. Indien je bananen niet zo rijp zijn en de stukjes dus nog vrij stevig zijn kan je ze nu al aan de pudding toevoegen. Als je wel heel rijpe bananen gebruikt laat je de pudding best even afkoelen. Strijk vervolgens het hele blik toffee uit over de taartbodem. Stort hierop het bananen pudding mengsel. Laat dit minstens 2 uur afkoelen in de koelkast. Klop de room tot slagroom en bestrijk hiermee de taart. Werk af met pecannoten, ready to serve!

Tip: Bij het bakken van de kruimeldeeg helpt het om deze te bekleden met bakpapier en dan te vullen met bakbonen (kunnen bvb gedroogde erwten zijn). Zo voorkom je dat de randen inzakken of de bodem vol luchtbellen zit.

You’ll need:

Bake the shortcrust pastry according to the directions on the package. Slice up the bananas and set them aside. Make the vanilla pudding following the steps on the package. When you have bananas that aren’t overripe you can add them to the pudding when it’s still warm, otherwise let the pudding cool down first. Spread the toffee over the baked pastry. Then add the banana-pudding mixture on top. Put in the fridge for 2 hours. Whip up the heavy cream and spread this over the pie. Decorate whit pecans, ready to serve!

.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s