CookieTime!!

IMG_4943Koekjestiiiijjjjd! Hopelijk heeft iedereen tegen nu de nodige koekjeskruiden kunnen bemachtigen zodat deze gemberkoekjes ook straks jou keuken vullen met hun heerlijke geur! Dit recept was een van mijn meest succesvolle recepten dat ik zaterdag uitprobeerde. Voor mij zijn dit zowat de perfecte koekjes, ze zijn krokant, zacht, zoet en heerlijk kruidig! Je moet wel fan zijn van gember, zo niet laat de gember er gerust uit. Even lekkere koekjes!

Cookietiiiiiiiime! So I hope you all had the chance to buy some cookiespices so you’re ready to let these beauty’s concur your heart😉 This ginger cookie recipe was one of my most successful recipes I tried on Saturday. I think this cookie is perfect! It’ s soft, sugary and the ginger gives it a great kick! If you don’t like ginger you can use cinnamon or another spice you do like. The cookies will still be yummie!

IMG_4948Wat ook leuk is aan dit recept is dat je niet met een massa koekjes zit. Je maakt er zo’n 8 koekjes mee. Net genoeg om met iemand anders te delen!🙂 Of lekker niet natuurlijk..

What’s great about this recipe is that it doesn’t make too much cookies at once. It’s the perfect amount to share with someone🙂 Or not..

IMG_4950

Ik ben echt gek op koekjes! Leuk om te maken, leuk om te eten! Ik spendeer dan ook veel tijd aan het zoeken naar goede recepten. Voor dit recept werd ik geïnspireerd door de recepten van Sallysbackingaddiction. Een blog die zeker de moeite is om eens te bekijken!

I looove a good cookie! It can make my day!🙂 I spend a lot of time looking for good cookie recipes on the internet. This recipe was inspired by the creations of Sallysbackingaddiction. If you’re a baking fan you should definitely check out her blog!

IMG_4946

Nodig/ you’ll need

  • 60 gr boter (butter)
  • 100 gr kristelsuiker ( granulated sugar)
  • 1 eigeel (egg yolk)
  • 100 g zelfrijzende bloem (Self-rising flour)
  • 2 theelepels gingerbreadkruiden (gingerbread spice mix)

Klop de boter samen met de suiker tot een crèmige massa. Als de boter uit de koelkast kom steek ze dan voor 10 seconden in de microgolfoven zodat ze licht zachtjes wordt. Meng hieronder het eigeel. Meng de gingerbreadkruiden onder de bloem en meng dit onder het botermengsel. Maak pingpong bal grootte balletjes deeg en plaats deze op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de koekjes voor een 9 tal minuten. De koekjes mogen niet bruin worden dus hou ze goed in het oog. Ze moeten nog zacht en chewy zijn langs de binnenkant! Yummie!

Crème butter and sugar together. Add the egg yolk and mix it in. Combine the gingerbread spice mix and the flour. Add this mixture to the butter mixture and knead until you have an elastic dough. Make little Ping-Pong size balls with the dough and place them on a baking tray. Preheat the oven to 180 degrees. Bake the cookies for 9 min. They should be still soft and chewy on the inside. Ready for cookie time!

 

IMG_4954 

Smakelijk! Enjoy!

 

 

2 thoughts on “CookieTime!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s