Must Make Mediterranean quiche

IMG_4882

Ik ben gek op quiche! Een van de beste uitvindingen ooit! Comfort food, makkelijk te maken, makkelijk te eten 🙂 Voor deze quiche heb ik mij laten inspireren door de mediterranen. Ik gebruikte aubergine, courgetten, paprika en feta. Om alles samen te brengen kruide ik de quiche met paprika poeder. En ik moet zeggen, de kleine moeite om deze quiche te maken was het dubbel en dik waard! Moest ik geen vriendin hebben uitgenodigd om te komen eten deze avond, hij was vanmiddag al op geweest!

 I love quiche, I mean I loveloveloooove quiche! It’s one of world’s best dishes I think! Comfort food, easy to make, easy to eat! 🙂 You can put almost anything in a quiche. I like them the most with a lot of vegetables in it. This quiche is even vegetables only. I got inspired by Mediterranean flavors for this quiche and is was definitely worth the effort, if I didn’t had a friend coming over for dinner, I probably would have finished it before noon.. 😀IMG_4886 Nodig:

 • -1 aubergine (eggplant)
 • -2 courgetten (zucchinis)
 • -1 gele paprika (yellow pepper)
 • -1ui (onion)
 • -200g feta kaas (feta cheese)
 • -Olijf olie (olive oil)
 • -peper, zout (pepper, salt)
 • -2 dl room (heavy cream)
 • -2 eetlepels kruidenkaas (bvb Philadelphia) (cream cheese)
 • -3 eieren (eggs)
 • -Theelepel paprika poeder (teaspoon paprika powder)
 • -bladerdeeg uit de koelafdeling (store bought puff pastry)
 • -10 tal kerstomaatjes (optioneel) (tomato, optional for in a salad on the side)

IMG_4895

Verwarm de oven voor op 200 C°. Snij de aubergine en courgette in dunne plakjes. Snij ook de paprika in schijfjes. Schik de groentjes op een ovenplaat (of twee), besprenkel ze met wat olijfolie en zout en schuif ze in de oven. Haal de groentjes uit de oven na 20 min wanneer ze gaar zijn. Snij ondertussen de ui en fruit deze in een pan. Snij ook de feta kaas in blokjes. Haal de bladerdeeg tijdig uit de koelkast zodat deze makkelijk uitrolt in de taartvorm. Prik dan met een vork gaatjes in het deeg. Verspreid de ui en de helft van de feta kaas over de bodem. Schik hierover de groentjes. Meng in een kom de room, de eieren, de kruidenkaas en breng dit op smaak met peper, zout en paprika poeder. Giet dit mengsel voorzichtig in de vorm over de groenten. Verdeel de rest van de fetakaas over de bovenkant van de quiche. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180C° en laat de quiche bakken voor 30 min. Als niet al de groentjes in de quiche geraken kan je deze gebruiken in een salade om bij de quiche te serveren. Ik gebruikte de rest van mijn groenten en mengde hier nog enkele kerstomaten onder.

Tip: gebruik niet teveel olijf olie of dep de groenten eerst even af voor ze in de quiche te doen om teveel olijfolie in de quiche te voorkomen.

Preheat the oven, 180C°. Slice up the zucchinis and the eggplant as well as the yellow pepper. Spread the veggies out on an oven tray and drizzle some olive oil and salt on top. Leave them to cook in the oven for about 20 min. In the mean while cut and sauté the onion. Slice the feta cheese into small cubes. Get the puff pastry out of the fridge in time so it rolls out easily. Press the pastry into a pie tin. Use a fork to perforate the pastry a bit. Arrange the vegetables and the feta cheese on the pastry. Mix together the cream cheese, cream and the eggs. Spice it up with some pepper, salt and paprika powder. Pour this mixture into the pie tin. Bake the quiche in the oven at 180c° for about 30 min.

Tip: try to lose excess olive oil so he quiche won’t be to greasy 

IMG_4861   

Smakelijk! Enjoy!

Advertisements

One thought on “Must Make Mediterranean quiche

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s