Zalm maaltijdsoep

IMG_4808

Vandaag is maak-iets-met-de-overgebleven-dingen-uit-de-koelkast dag. Aangezien ik geen zin had om een seconde van dit mooie weer vandaag te missen had ik geen zin om naar de winkel te gaan. Gelukkig steekt er altijd wel wat in de koelkast of vriezer waarmee je iets kan verzinnen. Toen ik een verloren stukje zalm in de vriezer ontdekte en wat wortelen uit de koelkast had gediept wist ik het al. Een van mijn favorieten: maaltijdsoep! Aangezien ik standaard scampi’s in mijn vriezer en tomatenpuree in mijn kruidenkast heb zitten, was dit receptje al snel beklonken. En ik moet zeggen, een restjes gerecht zou ik het niet noemen. Een volwaardige heerlijke maaltijdsoep! Duik snel in je vriezer en zie wat je er mee kan. (Of ga toch maar naar de winkel, de zon kan nu geen excuus meer vormen :p )

IMG_4822

Today I really didn’t want to go shopping. The weather was so nice I didn’t want to waste my time on shopping. So I came up with this all-in-one dish that I made with things I found in my freezer or fridge. And it is delicious! Perfect for this time a year! Hope you all enjoy it!

IMG_4797

 Voor 2 personen:

  • 1 l water                                                          1 liter of water
  • 2 kippenbouillon blokjes                                  2 chicken stock cubes
  • 2 aardappelen                                                 2 potatoes
  • Halve uit                                                           Half of an onion
  • 3 wortelen                                                        3 carrots
  • 35 g geconcentreerde tomaten puree             35 g of strong tomato paste
  • 150-200 g zalm                                                150-200 gr of salmon
  • 6 scampi’s                                                       6 prawns
  • Scheutje room                                                 2 tablespoon of cream

IMG_4815

Bereiding:

Breng het water aan de kook samen met de bouillonblokjes. Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in stukjes. Wanneer het water kookt, voeg dan de aardappelen toe aan de soep. Laat dit 2 min koken. Ondertussen kan de ui fijn gesneden worden en de wortelen gekuist. Snij de wortelen in fijne schijfjes. Voeg wortel en ui bij de aardappelen en laat dit 10 min op een zacht vuurtje koken. Voeg hierna de tomatenpuree toe en roer tot alles goed opgelost is. Snij de zalm in stukjes en kuis de scampi’s. Voeg de zalm bij aan de soep en laat 2 min koken. Voeg dan de scampi’s toe en laat nog 1 min koken. Neem van het vuur en meng er twee soeplepels room door. Serveer met versgemalen peper en wat groen.

EN:

Boil water together with the stock cubes. Peel and cut the potatoes in big chunks. When the water comes to a boil add the potatoes. Let them boil for 2 min. While the potatoes are boiling, cut the union in small pieces and clean the carrots and cut in thin slices. After the potatoes have been boiling for 2 min, add the onion and the carrots. Let this boil on a low heat for 10 min. Add the tomato puree. Stir until the tomato puree dissolves. Cut up the salmon in big chunks and add to the soup. Wait for 2 min and then add the prawns. Let this boil for another min. Take of the heat and add two tablespoon of cream. Serve with freshly grinded pepper.

IMG_4808Smakelijk! Enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s