Popelicious!

IMG_3407You have to like Cakepops! Deze kleine heerlijkheden zijn geweldig lekker, vrolijk voor het oog en gemaakt in één twee drie! Je kan ze op een stokje steken of gewoon als truffels in klein bolletjes serveren. Naar mijn mening is het stokje wel handig aangezien je dan geen chocolade verliest die aan je vinger blijft kleven 🙂 Hier maakte ik ze voor de verjaardag van een vriendin met haar naam op maar je kan ze gerust ook versieren met bloemetjes, suikergoed, of zelf met koekjes kruimels.

IMG_4514

 Om ze te serveren kan je een bloempotje vullen met piepschuim. De ‘steentjes’ in de bloempot zijn smarties. Of je kan ook kleine steentjes gebruiken (deze vind je in de kaarsafdeling van decoratie winkels) en ze in eender welk potje zetten. Ze vormen altijd wel een leuk cadeautje!

IMG_3405

Dit heb je nodig voor zo’n 30 tal cakepops:

  • 750 gram speculaas
  • 250 gram mascarpone
  • 250  gram pure chocolade
  • decoratie: muisjes, suikerpasta, koekjes kruimels,…
  • Cakepop stokjes (verkrijgbaar bij Casa, Blokker, bak winkels,…)

IMG_3413

Bereiding:

Mix de speculaas fijn in de keukenrobot of klop hem tot kruimeltjes in een diepvrieszakje. Meng de kruimels in een kom samen met de mascarpone. Hierdoor ontstaat er een soort deeg. Maak van dit deeg balletjes ter grote van golfballetjes. Leg de balletjes op een plastic bord of plankje (iets dat in de vriezer mag) en zet ze voor een uur in de vriezer. Smelt de chocolade. Tijdens het smelten van de chocolade blijf je best heel de tijd roeren zodat deze niet aanbrand. Zet alle benodigdheden op tafel, de versiering, stokjes, chocolade,… en neem de cakepops per 5 uit de vriezer. Neem een stokje en dip dit in de chocolade. Steek het stokje in de cakepop. Dip de cakepop in de chocolade zodat deze langs alle kanten bedekt is met chocolade. Tik dan (stevig) met de cakepop tegen de rand van de kom waarin de chocolade zit zodat de overbodige chocolade er af valt. Het duurt ongeveer zo’n vier cakepops eer je de juiste tactiek beet hebt. (Zoals de eerste pannenkoek die altijd mislukt 🙂 ). Versier dan de cakepop met je decoratie. Wentel hem bijvoorbeeld in amandel schilfers, of kokos poeder. Of verkruimel nog wat extra speculaas als decoratie.Prik de cakepop dan in piepschuim zodat de chocolade de tijd heeft om volledig hard te worden. De chocolade zal vrij snel hard lijken te worden maar dit is enkel omdat de chocolade vast vriest rond de bevroren cakepop. Geef hem dus nog voldoende tijd om echt hard te worden. Steek de cakepops nu in een mooi display en je bent klaar om je publiek te wauwen!

  IMG_3414

Smakelijk!

Advertisements

3 thoughts on “Popelicious!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s