Little clouds of heaven!

Het perfecte verwenontbijt deze hotcakes van de Australische chef Bill Granger. Ze staan boven aan mijn lijstje van beste pannenkoek variant! Hoeveel beslag je er ook van maakt, op is het altijd. 

IMG_4025Deze hotcakes zijn luchtige kleine pannenkoekjes die smelten in je mond. Ze worden bereid met verse ricotta en smaken heerlijk met een rode vruchten salade. Ik verwen er graag mee op zondag ochtend. De pannenkoekjes zijn de ideale klassieke koffiekoek vervanger. En helemaal niet moeilijk om te maken. Zeker proberen dus!🙂

IMG_4030

Benodigdheden:

  • 170 gram ricotta
  • 1 dl melk
  • 2 eieren, eigeel en ei wit gescheiden
  • 65 g bloem
  • Snuifje zout
  • Olijfolie om te bakken

Bereiding:

Meng in een kom de ricotta, eigeel, melk, snuifjes zout tot een homogene massa. Meng hier dan de bloem onder. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Schep het eiwit voorzichtig onder het ricotta mengsel. Het hoeft niet volledig gemengd te zijn, zoals op onderstaande foto is voldoende.

IMG_4010

Verwarm voldoende olijfolie in een pan. Neem zeker voldoende olijfolie (3-4 eetlepels). Verdeel het deeg in kleine bergjes in de pan. Laat bruin bakken aan een kant en draai dan om tot ook de andere kant goud-bruin is gebakken.

IMG_4013

Smakelijk!

IMG_4041

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s