Easypeasy Dessert

IMG_4438

Dit is ongetwijfeld het makkelijkste dessert ooit! Eigenlijk is dit niet echt One Two Cooking, maar One Two put together.. Maar hé, eenvoudig mag ook eens. Een ideaal dessertje om eens mee af te sluiten en nog gezond ook! (als je de koekjes negeert..:))

IMG_4436

De enige vereiste ingrediënten zijn deze getoond op onderstaande foto(aardbei, griekse yoghurt en amandelkoekjes). De koekjes die hier gebruikt zijn, zijn amandel koekjes van Delhaize, deze koekjes geven het beste resultaat. Met 250 gr aardbeien en 4 potjes Griekse Yoghurt kan je 2 tot 4 porties maken afhankelijk van de grote van de serveerglazen. Met dit recept heb ik twee grote cocktailglazen gevuld.

IMG_4414

Bereidingswijze:

Was de aardbeien en snij ze in vier, verdeel 1/3 van de aardbeien over de bodem van de glazen, bedek dit met een laagje yoghurt (als je het graag zoet hebt, voeg dan eventueel wat suiker een de yoghurt toe). Verkruimel twee koekjes in elk glas en bedek dit met een laagje yoghurt. De koekjes zullen smelten in een heerlijk karamel-achtig laagje met amandel stukjes. Verdeel de resterende aardbeien over de glazen en bedek weer met een laagje Griekse yoghurt. Indien je het dessert op voorhand maakt, dek het dan af en zet het in de koelkast weg. Verkruimel vlak voor het serveren nog 2-3 koekjes over ieder glas en klaar!IMG_4432

Smakelijk!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s